Selamatkan Kedah

Selamatkan Kedah
_____________ LOGO ATAS NI PINJAM DARI MUKHRIZ ________

Tuesday, September 30, 2014

Kekalutan Yang Mengecewakan

HT berdiam diri buat seketika untuk melihat kearah mana isu pelantikan MB baru Selangor akan menuju.

Daripada HT berlapik dan berhujah dengan ayat yang HT sendiri pun tak percaya, baik HT terus terang saja.

Apa yang berlaku dalam krisis MB Selangor mematahkan banyak semangat untuk menuju kepada politik yang matang. Nampaknya, lebih senang menyebut politik matang berbanding melaksanakannya.

Ramai yang secara menyindir atau secara halus meletakkan Pas dalam situasi bersalah, dan Pas juga diletakkan sebagai tidak menghormati konsesus PR.

Apa yang berlaku adalah sebaliknya, iaitu konsesus dari Pas tidak pernah dirujuk diperingkat awal dalam kes pemecatan ini. Tentulah apabila tidak dirujuk, keputusan sebesar sebegini memerlukan sedikit masa untuk membuat keputusan. Dalam masa yang sama, Pas juga perlu menutup tindakan parti rakan dalam PR bahawa Pas tidak dirujuk lebih awal. Jika Pas tidak menjawab atau menjawab tidak tahu, ia akan memberi gambaran bahawa Pas tidak dirujuk pada peringkat awal. Ini akan menimbulkan tekaan tekaan jahat yang lain pula.

Dengan kedudukan Umno Selangor yang sudah koma, tentulah tidak bijak jika PR pula memberi nafas baru dengan isu isu yang sengaja diperbesar besarkan ini. Pertukaran MB Terengganu pun kecoh juga, walaupun di Terengganu hanya satu parti saja memerintah. Apatah lagi, Selangor diperintah dengan gabungan tiga parti, tentulah serba sedikit ada percanggahan, tapi tak perlu lah di heboh macam langit nak runtuh.

Memandangkan MB Selangor pun dah dilantik, baik masing-masing tutup mulut daripada terus bergaduh. Tak payah dok buat malu. Banyak penyokong yang tidak ada kepentingan melainkan menyuarakan suara rakyat sudah kecewa dengan kemelut ni. Sudah-sudah la.

HT hanya menasihatkan, jangan sampai rakyat benci.

 
3 comments:

  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI    Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

    ReplyDelete

  2. شركة تنظيف منازل بالخبر

    شركة تنظيف منازل بالخبر شركة المثالية هي افضل شركة تنظيف بالخبر يمكنكم التواصل معها للحصول علي افضل خدمات تنظيف المنازل والشقق والفلل والبيوت والمجالس والكنب والسجاد والموكيت والمفروشات بجودة عالية ومواصفات قياسية حيث تعد شركة تنظيف منازل بالخبر اولي الشركات التي التي تخصصت في مجالل التنظيف بالخبر ولديها خبرة كبيرة وعمالة ماهرة وادوات تنظيف حديثة وطاقم عمالة مدرب علي اعلي مستوى فلا تترددوا في الاتصال بشركة المثالية للتنظيف بالخبر وسوف تحصلون علي افضل الخدمات المنزلية من نظافة ومكافحة حشرات بارخص الاسعار

    ReplyDelete